Redningsøvelser i Durup Svømmehal

tirsdag d. 9. maj 2017 fik 21 medlemmer øvet makkerredning og soloentring.Afslutning med kaffe og kage.

Tak for en dejlig aften.
Mvh Helle og Peter


Aktiviteter en stille og varm juni dag 2016

Lørdag 4. juni havde Peter Havtorn tilbudt råd og tips til polering med voks og evt. små-reparationer af private kajakker.

Vi var en flok aktive - på flere fronter - der mødte op først på eftermiddagen, hvor vi delte os på flere aktiviteter. Nogle rengjorde deres kajakker  etc., nogle sejlede ud i kajakker, - både øvede og uøvede og nogle teenagere var først i kajakker og efterfølgende i den ene Tera-jolle med afslutning på Stand up Paddle boards (SUP)

Hilsen Sigurd (den nye Webmaster)

Fur Rundt 2015

Hele holdet før starten


Flot vejr og mange roere
*******************************

  
*****************************************************************************************************

Ro året 2014 er slut.

Det har været et helt fantastisk roår på Fur sammen med en masse dejlige mennesker der har samme lidenskab som os, nemlig roning både i kajak og inrigger.

På alle ro aftner hvis ikke lige vejret var sådan, at ingen kom på vandet har der været inrigger på vandet og mange gange flere (herligt) Kajakkerne er blevet flittigt brugt i år. Rigtig mange har været Fur rundt enten i kajak eller inrigger og flere har gjort turen flere gange.

Vi har fået nyt materiel, en’ toer outrigger fra Sverige der også kan rigges til en’ roer, som er blevet flittigt brugt. På kajak siden har vi fået en ny kajak som alle gerne vil ro i, så måske der kommer flere i 15 hvem ved.

Gåturen Fur rundt kan gå hen og blive et tilløbsstykke for os roer, rigtig mange har allerede sagt at de gerne vil med rundt i 2015 på denne dag og selvfølgelig deltage på lige fod med dem der går rundt.


2014 var også året hvor den spæde start på vinterroning startede, vi vil gerne give Fur roer mulighed for at opleve noget af det vi selv oplever ved vinterroning og Fur er også rigtig smuk fra vandsiden om vinteren, mellem jul og nytår var vi rundt om Fur i næsten blankt vand og der er ikke noget som en varm kop kaffe og et stykke mad halvvejs rundt.

Vi ses igen i 2015, GODT NYTÅR.

Peter Havtorn*************************************************************************

Kajakkursurser i juli
I juli måned er der løbende kurser med Jesper Højris som instruktør, og lige som sidste år er der god tilmelding til kurserne. Her oven over er Jesper ved at instruere et nyt hold.

Så bliver kajakkerne klargjort på broen.

3 af kajakkerne ude ved Engelst

- og der skulle selvfølgelig også prøves grønlænder-vendinger! 
 
 
 
Rotur på Hald Sø
7 roere fra Fur Bådelaug roede søndag d. 11. oktober med Skive Roklubs årlige rotur på Hald  tur sammen med roere fra Skive, Randers og Nykøbing Mors. Det var en utrolig smuk løvfaldstur.
hilsen Helle.
***********************************


Kæntringsøvelser I Durup Svømmehal

Tirsdag d. 5/5 -2016 var vi i Durup Svømmehal - hvor der blev svømmet, øvet makkerhjælp og solo entringer i medbragte kajakker.Det var godt at få genopfrisket teknikkerne og måske få inspiration til nye metoder. Der er helt sikkert nogle som har ømme muskler og blå mærker i dag. Men alle fik øvet og det var dejligt at se.
************************************************************
Førstehjælpskursus i Bådelauget


2 torsdage aftener i marts og april blev der afholdt 1. hjælpskursus med fokus på vandsport, nedkøling og hjertemassage. Der var ca. 25 deltagere hver pr. aften og vi fik en god blanding af teori og praksis (hjertemassage og brug af hjertestarter) - den sidste aften kom de lokale 1. hjælpere på fur forbi (proforma tilkald). De kom imponerende hurtigt og viste/fortalte lidt om hvad deres opgaver er i forbindelse med hjertestop. Stor tak til Anne og Ivar for super undervisning og det praktiske ifm kurset. 
************************************************************

Jeg havde en drøm! Fur rundt i kajak.
Jette og Lene
Drømmen gik i opfyldelse den 6 september. Vejrguderne ville
forhindre turen med torden og regn. Men nej. Turen skulle gennemføres.

Efter at have sat mig i kajakken og forladt bådebroen oplever man et panorama langs kysten som er ubeskriveligt.

På nordkysten så vi rådyr. Pludselig hørte vi skud. Andejagten var gået ind. Godt man ikke var and men kajakroer på opdagelse. I Færkervig dukkede to sæler op.

Peter og Lene kendte  et godt sted hvor vi spiste frokost. Med fornyet ernergi roede vi langs nordstrand med alle dens skrænter og smukke stenede strand.
Da vi rundede Knuden kunne vi høre musik og stemmer. Der var ølfestival på Bryghuset.
I Gammelhavn som var et tiltrængt stop, fik vi energidepotet fyldt op af hurtige kalorier. Cola, nødder og chokolade.
Sidste nap mod havnen. Efter at have passeret færgen kunne jeg se bådebro.
Her stod Helle. Hun spurgte til min oplevelse af turen og hjalp os op på broen. Vi var to som ikke kom op af kajakkerne sæligt elegant.

Jeg var fyldt af så meget glæde og lykke.Jeg har kunnet leve hele den efterfølgende uge af " glædedepotet".

Et stort tak til Peter og Lene. Turen anbefales til alle.

Glæder mig til næste gang, Fur rundt i kajak.

Jette Skov


Weekendkursus den 14. 15. juni 2014 i kajakroning

Ro- og kajakudvalget i Fur Bådelaug har i weekenden afholdt et 2 dages kajakkursus for begyndere og øvede. 10 medlemmer af Fur Bådelaug deltog i kurset herunder instruktørerne Helle og Peter Havtorn.


Kurset startede med en gennemgang af kajak, vest, dækken og pagaj. Derefter instruktion i ind- og udstigning af kajakken samt makkerhjælp. Så var der tid at øve balance, forskellige rotag og yde makkerhjælp på vandet. Efter frokost gik turen til Vojel Vig. Dagen blev afsluttet med bøfsandwich.

Søndag havde Helle og Peter planlagt en længere tur på 10 km til lejrpladsen ved Grønne Odde. Det har været en helt fantastisk weekend som både var sjov, hyggelig, hård og grænseoverskridende.

Vejret var godt til tider lidt blæsende, hvilket gjorde udfordringerne større.


Udvalget havde sørget for en rigtig god forplejning hele weekenden. Tak til Mette og Dot.

EN STOR TAK TIL HELLE OG PETER FOR EN FANTASTISK WEEKEND.

Hilsen Lisbeth
***********